Kikapcsolódási lehetőségek

Hogyan töltheti szabadidejét Hargitafürdön

Balu Park

Románia egyik legrégebbi kalandparkja, amely összesen 1,5 hektár területen fekszik. A kalandpark egyik legnagyobb különlegessége Közép-Európa legnagyobb csúszópályája, a 985 m-es tiroli, amelynek egy része (350 m) egy tó fölött halad. A Balu Parkban 11 különböző nehézségi fokozatú pálya várja az érdeklődőket, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálják az erőnlétüknek megfelelőt. A kalandpark októbertől áprilisig zárva tart, tavasszal hétvégén, nyáron pedig teljes programmal (Hétfő–vasárnap: 9:00 – 19:00) működik.

Borvízforrás

Hargitafürdő fontosabb borvízforrásai: Szemvízforrás, Csipike forrás, Főforrás, Koponya forrás stb. A források vizeinek gyógyhatása nagyjából azonos, fogyasztásuk szív- és érrendszeri panaszok, krónikus gyulladások enyhítésére ajánlott.

Mofettás gyógykezelés

A hargitafürdői mofettát a felújítást követően 2014-ben nyitották meg újra a vendégek előtt, akik leggyakrabban reumatikus panaszokkal érkeznek ide. Itt két, eltérő vegyi összetételű mofettában végezhető kezelés, használatához nem szükséges orvosi küldőpapír.

Sízés

Hargitafürdő népszerű síközpont, ahol a sízési idény általában négy hónapig, decembertől márciusig tart, a hóréteg vastagsága általában kitűnő, helyenként meghaladhatja a 60 cm-t is.

A helyszínen több kisebb pályát alakítottak ki, ezek nehézségi fokozatuk szerint a következőképpen oszlanak meg:

– Könnyű nehézségi fokozatú pályák: Kossuth
– Közepes nehézségi fokozatú pályák: Csipike
– Nehéz nehézségi fokozatú pályák: Miklós

A sípályák közelében teljes sífelszerelés, teljes snowboard felszerelés, korcsolya, szánkó bérlésére is van lehetőség.


* A panzió fűtött, sífelszerelés tárolására alkalmas helyiséget kínál vendégeinek, amelyet díjmentesen vehetnek igénybe.

Biciklitúrák

Amennyiben biciklitúrára indulna, előzetes bejelentéssel 20-25 bicikli bérlését tudjuk megoldani. Szándékát a foglaláskor vagy legkésőbb az érkezéskor közölje a recepción, hogy időben tudjunk intézkedni.

Gyalogtúrák

A környék számos hosszú sétára, rövidebb-hosszabb túrára alkalmas, a mennyei kilátás, a tiszta levegő és a természet közelsége minden esetben garantált. Hosszabb túrázásra kizárólag csoportosan, megfelelő öltözetben és felszereléssel, továbbá CSAK tapasztalt vezetővel induljanak!

TURISZTIKAI LÁTNIVALÓK

– A sólymok hegye
– Madarasi Hargita

FONTOSABB LÁTNIVALÓK

– Csíksomlyó
– Homoródfürdő
– Parajdi sóbánya
– Medve-tó
– Gyilkos-tó
– Békás-szoros
– Szent Anna-tó
– Tusnádfürdő
– Korond
– Madarasi Hargita
– Szováta

EGYNAPOS CSILLAGTÚRÁK

1. Hargitafürdő – Székelyudvarhely – Farkaslaka (Tamási Áron sírja) – Korond (fazekas-művészet) – Parajd (sóbánya) – Szováta (Medve-tó) 80 km

2. Hargitafürdő – Csíkszereda – Tusnádfürdő – Szent Anna-tó (vulkanikus krátertó) 80 km

3. Hargitafürdő – Gyergyószentmiklós – Gyilkostó – Békás-szoros 85 km

4. Hargitafürdő – Csíkszereda – Csíksomlyó – Gyímesek 75 km

5. Hargitafürdő – Fogarasi Havasok – Bâlea 135 km

Események

Ideális választás kisebb rendezvények számára – konferenciák, találkozók, ünnepségek, táborok.

--

A foglalás véglegesítése 20% előleg kifizetésével történik. Amennyiben az érkezés időpontja előtt 2 héttel vagy annál rövidebb időn belül lemondja a szállásfoglalást, a már kifizetett előleg felét visszatartjuk, másik felét visszautaljuk bankszámlájára. Megértésüket köszönjük!

Cím

--

Jöjjön pihenni

Hívjon minket a következő telefonszámon

--

Hívjon foglalásért

Küldjön egy e-mailt a következő címre

--

Írjon nekünk, ha bármilyen kérdése van


Scroll to Top